
Lewis Thomas
TÜBİTAK YAYINLARI
Liste Fiyatı: 0,46 €
Kitapavrupa Fiyatı: 0,30 €
SATIŞ YOK (kitapavrupa.com'da SATIŞ DIŞI)
Lewis Thomas (1913-1993) doktorluğun nasıl bir iş olduğunu, bir aile doktoru olan ve bitmez tükenmez ev viziteleri yapan babasını gözleyerek öğrendi. Babası, tıbbın hastalar için yapabileceği pek fazla şey bulunmadığına ve doktorların dürüst davranıp cehaletlerini kabullenmeleri ve kendilerinden çok şey vermeleri gerektiğine inanıyordu. Siyah doktor çantasında morfin ve sihirden başka bir şey olmamasına rağmen, kendisinin varlığı bile hastalarını teskin etmeye yetiyordu.
Lewis Thomas’ın tıp fakültesine başladığı yıllarda doktorluk değişmekte ve bir bilim dalına dönüşmekteydi. Kitap yazarın Boston ve New York’taki eğitimi, savaş sırasındaki mesleki çalışmaları, tutkuyla yürüttüğü araştırma projeleri, hastane ve tıp fakültelerinde idareci olarak verdiği hizmetler ile bir hasta olarak yaşadığı deneyimleri kapsayan muhteşem bir anı niteliğini taşıyor.
Tıpta uygulamada temel alınan nedir' İnsanlar doktorlardan hep ne beklemiştir' Peki ya şimdi, tıp artık gerçek bir bilim dalına dönüşmüşken ve eski zamanların zanaatı pek ortada görülmezken ne bekleyebilirler' Dr. Thomas kitabında bu sorulara cevap aramanın yanı sıra bilimsel araştırma yapma ile mesleği uygulama, sözcükler ile anlamlar, insanların hataları ile başarıları arasındaki ilişkiyi araştırıyor.
ISBN
9754034691
Baskı Sayısı
1
Dil
TÜRKÇE
Sayfa Sayısı
239
Cilt Tipi
Ciltli
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Boyut
13.5 x 21.5 cm
Yorum Ekle